METRO Grupa ulazi na tržište Mijanmara s platformom za dostavu hrane

METRO Grupa

METRO Grupa je najavila ulazak na tržište Mijanmara na kojem će s tvrtkom Yoma Strategic Holdings Ltd. otvoriti platformu za dostavu hrane.

Izgradnja platforme započet će u ožujku, a otvorenje je planirano tokom početka 2018. godine.

“Zadovoljan sam što METRO stiže u Mijanmar i tako ulazi na obećavajuće tržište koje nudi mnoštvo mogućnosti za našu B2B veleprodaju. Formiranje zajedničkog pothvata s tvrtkom Yoma Strategic Holdings važan je korak u ovoj značajnoj ekspanziji. Uvjereni smo kako će METRO-ova dokazana stručnost u područjima kao što su sigurnost hrane i upravljanje lancem opskrbe uvelike doprinijeti razvoju i unapređivanju lokalne infrastrukture nabave i distribucije,” rekao je Olaf Koch, predsjednik Uprave METRO Grupe.

Prema ugovoru, METRO će imati udio od 85 posto u novoosnovanom zajedničkom pothvatu (joint venture) METRO veleprodaja Mijanmar, a vlasnik preostalih 15 posto bit će tvrtka Yoma Strategic Holdings.

METRO-ova veleprodajna platforma za dostavu ponudit će riješenje za fragmentirano tržište u kojem trgovci često moraju nabavljati proizvode iz nekoliko izvora – lokalnih maloprodajnih i veleprodajnih distributera te izvoznika. Zahvaljujući ovoj platformi, profesionalni kupci, uključujući hotele, restorane, male trgovce i urede, na raspolaganju će imati više od 3 300 prehrambenih i neprehrambenih proizvoda.

Isključivim fokusom na dostavu umjesto izgradnjom klasičnih veleprodajnih centara, METRO Grupa dodatno naglašava stratešku važnost dostave u poslovanju s hranom i prehrambenim proizvodima.

Komentiraj