Metallica objavila novi singl, najavila novi album “72 Seasons“ i veliku svjetsku turneju

Novi album najavili su singlom ‘Lux Æterna’, a na veliku svjetsku turneju kreću u travnju 2023. godine. Nasljednik albuma ‘Hardwired… To Self-Destruct’ iz 2016. biti će objavljen 14. travnja 2023., a velika svjetska turneja počinje svega desetak dana kasnije nastupom u Amsterdamu 27. travnja.

Novi album producirali su Greg Fidelman, James Hetfield i Lars Ulrich, a govoreći o inspiraciji za naziv novog albuma frontmen James Hetfield je rekao: “’72 sezone’. To je prvih 18 godina naših života koje formiraju naše pravo ili lažno ja. Koncept da su nam roditelji rekli ‘tko smo’. Moguće nagađanje oko toga kakva nam je osobnost. Mislim da je najzanimljiviji dio ovoga kontinuirano proučavanje tih temeljnih uvjerenja i načina na koji ona utječu na našu percepciju svijeta danas. Velik dio našeg iskustva u odrasloj dobi je rekonstrukcija ili reakcija na ta iskustva iz djetinjstva. Zatvorenici djetinjstva ili oslobađanje od tih okova koje nosimo.”

Nakon nastupa u Amsterdamu 27. travnja 2023., Metallica nastavlja s nastupima u Parizu, Hamburgu i Göteborgu tijekom svibnja i lipnja, prije nego što nastavi turneju u Sjevernoj Americi. Potom će se vratiti u Europu na drugi dio turneje do svibnja, lipnja i srpnja 2024., nakon čega ponovo slijede novi nastupi u Sjevernoj Americi.

Turneja uključuje dvije noći u svakom gradu, i ‘vikend bez ponavljanja’ odnosno dva različita seta i dva različita uvodna nastupa. Podrška tijekom cijele turneje uključuje grupe Architects, Mammoth WVH, Five Finger Death Punch, Ice Nine Kills, Pantera, Volbeat i Greta Van Fleet.

 

 

 

 

Komentiraj