Miranda Cikotic/PIXSELL

Leković i Orepić o mržnji, netoleranciji i napadima na novinare

Na sastanku predsjednika Hrvatskog novinarskog društva (HND) Saše Lekovića i ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića zaključeno je kako je širenje netolerancije i mržnje u medijima nedopustivo te da se protiv njega treba najodlučnije boriti, dok MUP sve vrste napada na novinare treba tretirati najozbiljnije i ne smije ih prestati istraživati bez obzira kad su se dogodili, priopćio je HND.

Ministar unutarnjih poslova i predsjednik HND-a složili su se da je za uspješnu borbu protiv govora mržnje u dijelu medija i napada na novinare, koji su nerijetko potaknuti upravo kroz medije koji krše etička i profesionalna načela neophodna jasna politička poruka kako je takvo ponašanje nedopustivo.

Leković je upoznao Orepića s međunarodnim projektima borbe protiv govora mržnje u medijima i zaštite novinara u kojima je HND hrvatski partner te pozvao ministra unutarnjih poslova da sudjeluje na međunarodnoj konferenciji o te dvije teme koju će 3. svibnja organizirati HND u sklopu programa obilježavanja Međunarodnog dana slobode medija.

Komentiraj