Leko: “Vjerujem u sebe i ispravnost rada”

Nasljednik Gorana Tomića na klupi Lokomotive i službeno je postao Jerko Leko koji je tako nakon samo nekoliko dana napustio Hrvatski dragovoljac. 40-godišnji stručnjak je prethodno na Kajzerici vodio juniorsku momčad, a u Lokomotivi je i završio igračku karijeru.

“Sretan sam zbog dobivene prilike. Tri i pol godine sam vodio juniore, godinu prije toga sam bio pomoćni trener. Završio sam igračku karijeru u Lokomotivi, ovdje i započeo trenerski posao, i evo sada sam preuzeo seniorsku momčad Lokomotive. Već sedmu godinu sam u Lokomotivi i osjećam se kao dio Lokomotive. Iznimno mi je drago i zahvaljujem se direktoru Šikiću i ostalima iz vodstva na povjerenju.”, izjavio je Leko za službene stranice kluba.

Potom je nastavio: “Naravno, pričao sam detaljno s Goranom Tomićem, njemu čestitam na budućem angažmanu i želim mu svu sreću. Detaljno me uputio u trenutno stanje ekipe. Evo, već danas igramo s Međimurjem u Medulinu, u sklopu Arena kupa. Za svega dva tjedna nastavlja se HNL, nema puno vremena i odmah se bacam na posao kako bi pobliže upoznao ekipu, iako naravno znam dovoljno dobro momčad i pojedince. Neke igrače sam već trenirao u juniorima, Mersinaja, Cokaja, Aliyua, Tucija, Šimića, tako da ima igrača koje sam trenirao, a ima i igrača s kojima sam igrao svojevremeno, Jelavić, Kolinger, Pivarić i Sammir koji se priključuje, tako da znam dosta igrača i vjerujem da će prilagodba biti laka.”

Na koncu je poentirao: “Vjerujem u sebe i u ispravnost rada, uvijek sam težio da budemo spremni, da budemo agresivni, na tomu sam i napravio igračku karijeru, vjerujem da će tako i Lokomotiva izgledati u budućem periodu.”

Osim promjene na mjestu trenera Lokomotiva je proteklih dana doživjela i promjene u igračkom kadru. Novi vratar je postao iskusni Krševan Santini dok se s posudbe iz latvijskog RFS-a vratio brazilski ofenzivac Emerson. Iz Dinama je na posudbu stigao stoper Marko Lešković, a iz Širokog Brijega je doveden mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Mateo Marić. Klub je pak napustio napadač Krešimir Kovačević koji je potpisao za ciparski Ermis Aradippou.

Lokomotiva se trenutno nalazi na pripremama u Medulinu gdje će u sklopu Arena Kupa odigrati pripremne utakmice s Međimurjem, Istrom 1961 i Šibenikom. Prva utakmica nastavka HT Prve lige ih očekuje 22. siječnja kad su u sklopu 17. kola domaćini Osijeku.

Ljestvica:

Komentiraj