Legendarni tenisač osuđen na dvije i pol godine zatvora! “Primjetno je da niste pokazali kajanje”

Šesterostruki osvajač Grand Slama, legendarni njemački tenisač Boris Becker osuđen je u petak na dvije i pol godine zatvora zbog kršenja uvjeta svog bankrota 2017. godine.

Ranije ovog mjeseca, 54-godišnji Becker, bivši najbolji tenisač svijeta i trostruki osvajač Wimbledona, proglašen je krivim za četiri kaznena djela u svezi s njegovim bankrotom – uključujući neotkrivanje, prikrivanje i uklanjanje značajne imovine, prenosi CNN.

Sutkinja Deborah Taylor, koja je izrekla kaznu, rekla je da će bivši tenisač odslužiti polovicu kazne. “Primjetno je da niste pokazali kajanje ili prihvaćanje svoje krivnje. Nije bilo poniznosti”, poručila je sutkinja.

Optužbe protiv Beckera uključivale su devet točaka za skrivanje trofeja s turnira Wimbledon i Australian Open i nagrada i sedam za prikrivanje imovine procijenjene na više od 1,5 milijuna eura, među kojom su dionice, stan u Londonu i dvije nekretnine u Njemačkoj te gotovina. Optužen je da je novac skrivao na računima bivše supruge Barbare Becker i sadašnje Sharlely Becker s kojom više ne živi.

Visoki londonski sud proglasio je Beckerov bankrot 21. lipnja 2017. na temelju zahtjeva banke, a u okviru sporazuma bio je dužan otkriti svu svoju imovinu. Dugovi trostrukog prvaka Wimbledona u trenutku stečaja bili su procijenjeni na 50 milijuna britanskih funta.

Sa samo 17 godina Becker se pojavio na svjetskoj sportskoj pozornici 1985. kada je postao najmlađi pobjednik na Wimbledonu. Titulu je uspješno obranio sljedeće godine u srazu s Ivanom Lendlom, tada najboljim tenisačem svijeta.

Godine 1989. Becker je osvojio treći Wimbledon i nekoliko mjeseci kasnije i US Open. Godine 1991. prvi put osvojio je Australian Open a 1996. drugi. Umirovio se tri godine kasnije nakon što je osvojio 49 trofeja.

Godine 2002. sud u Münchenu osudio ga je na dvije godine uvjetne kazne i novčanu kaznu od 500.000 eura za poreznu utaju oko 1,7 milijuna eura. Bivši igrač imao je i pravne probleme u Španjolskoj zbog neplaćenih dugova u vezi s radovima na njegovoj vili na Mallorci, te sa švicarskim pravosuđem, jer nije platio župniku koji ga je vjenčao 2009. godine.

Komentiraj