KREŠO BELJAK ‘Ne vidim se u obitelji stranaka u kojoj se nalazi i Vučić’

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Krešimir Beljak u petak je za HRT komentirao ulazak njegove stranke u predizbornu koaliciju sa SDP-om.

Upitan kako će HSS glasati o pravu na pobačaj ili o gay populaciji, obzirom da su ranije izražavali konzervativna stajališta, Beljak kaže kako to nisu politička pitanja, već pitanja ljudskih prava te dodao da bi bilo suludo o tome raspravljati u Saboru.

HSS, kao i HDZ, je član europskih pučana, a novinar Damir Smrtić Beljaka je upitao nije li suradnja sa socijaldemokratima čudna. “O tome možete pitati i HDZ. Uskoro će u grupaciju pučana ući i Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića. Osobno se ne vidim u obitelji stranaka gdje se nalazi i Vučić”, rekao je Beljak.

Na pitanje šalje li Andrej Plenković, HDZ-ov kandidat za predsjednika stranke, poruku HSS-ovu članstvu za koga da glasuje, Beljak kaže: “Jedna stvar je u Europskom parlamentu, a drugo je u Hrvatskom saboru, u kojem sjede gospoda Ćorić, Tepeš i Kirin i samo jedan predstavnik HSS-a, iako je HSS u Domoljubnu koaliciju donio tri puta više glasova”, zaključio je.

Komentiraj