Kardinal Bozanić posjetio Sisak i Petrinju, ne zna koliko je novca sakupio Caritas, poziva da se okrenemo pogođenom području

Petrinju i Sisak u ponedjeljak je posjetio kardinal Josip Bozanić te je za Dnevnik Nove TV rekao kako se još zbrajaju štete na crkvama.

“Biskup je govorio o devet crkava koje su više ili manje stradale, a neke su potpuno porušene kao što je u Žažini Kravarskom. Ja sam posvetio crkvu u Petrinji nakon što je porušena u Domovinskom ratu, teško je čovjeku vidjeti da je opet narušena”, rekao je Bozanić.

Dodao je da je Caritas aktivan na terenu, a koliko je dosad novca uplaćeno za pomoć stradalom području, nije znao reći.

“Koliko je novca uplaćeno, teško je reći. Koliko je preko raznih župa, crkvenih organizacija u domovini i izvan domovine, ja to ne mogu reći. Kako kaže evanđelje ‘neka desnica ne zna što ti radi ljevica’, rekao je Bozanić.

“Ovo je jedan izazov, što nam Bog ovime poručuje, zašto ovaj narod koji je trpio u Domovinskom ratu, trpio u Drugom svjetskom ratu, prošao križne puteve, ponovno trpi, pitanje je koje se postavlja. A vidim da je na djelu i savez dobra, mnoga srca su se pokrenula, možda je ovo znak da se mi u hrvatskoj državi više okrenemo ovom području. Potrebno je ljudima ovdje pomoći da mogu ovdje raditi, ovdje živjeti i organizirati svoj život”, poručio je Bozanić.

Komentiraj