Kapetan mlade momčadi PSV-a stigao na posudbu u Dinamo

Posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka u Dinamo je na posudbu do konca sezone iz PSV Eindhovena stigao Justin de Haas. Riječ je o kapetanu mlade momčadi kluba iz Eindhovena kojem ugovor s nizozemskim velikanom istječe u lipnju ove godine.

De Haas je rođen u Zaandamu, gradiću pored Amsterdama, a prve nogometne korake napravio je u amaterskom klubu KFC-u iz kojeg u ljeto 2015. godine seli u AZ Alkmaar. Tamo se zadržao četiri sezone nakon kojih u ljeto 2021. godine prelazi u PSV.

U klubu iz Eindhovena igrao je za mladu momčad upisavši 25 nastupa te jedan pogodak kojeg je postigao u derbiju protiv Ajaxa. U aktualnoj sezoni je nosio i kapetansku vrpcu ekipe koja se natječe u drugoj ligi. Posljednji nastup je upisao početkom prosinca prošle godine nakon čega više nije bio u kadru.

De Haas je prošao i mlađe uzrasne kategorije reprezentacije Nizozemske te je zaključno s U18 vrstom zabilježio 13 nastupa. Još uvijek nije jasno hoće li u Maksimiru biti na raspolaganju prvoj momčadi koju vodi Zoran Mamić ili će nogometni razvoj nastaviti u Dinamu II kojeg vodi Ivan Prelec.

Komentiraj