Josipa Lisac, Urban&4 i Krankšvester zatvorili popis Ferragosto JAM-a

facebook.com

Veliki domaći festival, Ferragosto JAM, sinoć je pred okupljenim medijima i prijateljima otkrio nova glazbena imena i kompletirao cijeli program.

Po prvi put aktivnosti su proširene u grad Orahovicu, a najavljeni su i novi sadržaji koji će upotpuniti festivalsko iskustvo od 1. do 5. kolovoza na Orahovačkom jezeru. Na najvećem broju pozornica u povijesti festivala, čak njih šest uz nekoliko festivalskih zona, rasporedit će se više od 50 izvođača.

Velika pojačanja na glavnom Addiko Piknik Stageu čine jedinstvena Josipa Lisac čiji se povratak na jezero željno iščekuje još od 2016. kada je zbog vremenskih neprilika nastup morao biti skraćen, zatim veliki rock pjesnik Urban&4 koji dolazi na krilima novog, svježeg singla “Iskra”, žestoki hip-hop dvojac Krankšvester, svojevrsni Ferragosto residenti, čiji se posljednji videospot “Slava” opako približava brojci od milijun Youtube pregleda. Tu je i zagrebačka punk mašina FNC Diverzant napucana novim materijalom, drugim studijskim albumom na koji se čekalo čak 16 godina.

Predstavljen je i kompletan DJ program koji se dijeli na dvije pozornice. Na #DobroJutro Stageu nastupit će probrani akteri elektronske scene: Mladen Tomic, Oliver, Fullstep Phil (Vubass), VRH, Goran Kolak (Igranka), MILEA, Mile Hund (Mile <3 Disko), Teo Harouda (Naked Lunch, DEPOklub), Mancha i Fixsell (Ground zero). Poznati po djelovanjima u spomenutim programima, žanrovski pokrivaju od techna, housea, bassa, disca pa sve do drum&bassa, hip-hopa i duba. Najtiša pozornica Silent Stage rasplesat će publiku spremnu da party dožive kroz wireless slušalice gdje će moći birati između nekoliko različitih kanala u DJ postavi: Mario, Omke, Furtee & Spica i Marko Jozić. Dodatni party priprema i DJ Kneža koji donosi svoj popularni Balkan Rock program na istoimenu pozornicu.

Uz istaknute kantautore koji će na Izštekanom Stageu nastupiti u mahom akustičnoj varijanti, dnevnu, ležernu atmosferu podići će i po prvi put osnovan Ferragosto orkestar koji će tijekom dana spontano kružiti oko jezera i svojim inačicama klasika i improvizacijama hitova zabavljati posjetitelje. Najavljuje se i šesta pozornica Secret Stage. Novost ovogodišnjeg izdanja je i širenje festivalskih aktivnosti u sam grad Orahovicu o čemu je u ime organizatora više ispričao Ivan Šišuljak.

„Mislim da je ovo jedan normalan put širenja samog festivala. Naša ideja je bila da i stanovnicima u Orahovici pružimo Ferragosto filing, ali i da oni koje dolaze s jezera u grad imaju određene pogodnosti. U suradnji s lokalnim OPG-ovima ponudit ćemo Ferragosto plac gdje svatko može obaviti osnovni šoping za vrijeme boravka na festivalu. Također, tu će biti i manji stage s pop up nastupima izvođača i stand up komičara, a sve će se održavati u periodu od 9 ujutro do nekh 14 sati popodne tako da se neće preklapati s programom na samom jezeru“

Na proširenoj dnevnoj chill zoni na jezeru pripremaju se brojna iznenađenja uz prigodni DJ program od 9 ujutro do 21 sat. Po prvi put na Ferragosto u pop up varijanti stiže Iskonov veliki glazbeni kviz u suradnji s glazbenom nagradom Rock&Off, Tvornicom kulture i Tvornicom kvizova koji će se odviti u prostoru #DobroJutro Stagea u subotnjim popodnevnim satima. Od sportskih aktivnosti, na jezeru će se održati već tradicionalni 8. Memorijalni turnir u odbojci na pijesku ‘Krunoslav Bošnjak’.

Komentiraj