Je li život podređen razumu, osjećajima, ili smo robovi biologije? Premijera ‘Testosterona’ u Teatru EXIT

Autor:

Screenshot/Facebook/Teatar EXIT

Predstava “Testosteron”, po tekstu Andrzeja Saramonowicza i u režiji Jasmina Novljakovića, premijerno će biti izvedena u Teatru EXIT u petak, 29. rujna.

Riječ je o koprodukcijskoj predstavi Teatra EXIT, Ludens Teatra i Kulturnog centra Osijek u kojoj glume Enes Vejzović, Sven Šestak, Hrvoje Klobučar, Filip Križan, Ivica Pucar, Ivan Simon, Ivan Grčić i Matija Gašpari.

Kako se ističe u najavi ova predstava pokušava odgovoriti na pitanja je li život podređen razumu, osjećajima ili smo radije robovi biologije te možemo li, upleteni u začarani krug požude, egoizma i želje za ljubavlju, pateći od usamljenosti, postići sklad sa suprotnim spolom i sami sa sobom.

Komedija poljskog glumca, redatelja, scenarista i dramatičara Andrzeja Saramonowicza, proglašena najboljom suvremenom poljskom komedijom, prvi je put izvedena u kazalištu Montownia u Varšavi.

Snaga Saramonowiczeve umjetnosti, ističe se u najavi predstave, inteligentni su i briljantni, a istovremeno urnebesni dijalozi te izvrsna struktura i brzi zaokreti radnje. Autor, dodaje se, majstorski gradi likove, a intrigantna i dinamična komedija otkriva tajne njihovih života, smiješne i potresne.

Predstava “Testosteron” ustrajno koristi šablone, posebno one koji se tiču spola, istovremeno se nemilosrdno obračunavajući s njima, razotkriva macho mitove, ismijava njihove glavne predstavnike, ismijava mušku želju za idealnom ženom, a žene optužuje za koristoljublje i kalkuliranje u vezama. “Popis grijeha protiv suprotnog spola jednako je dugačak s obje strane. Svaki od heroja ‘Testosterona’ drugačiji je i dolazi s različitom prtljagom iskustava”, dodaje se.

U petak počinje nova sezona Teatra Exit

OZNAKE: Teatar Exit

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.