ISPITANI SVI SVJEDOCI: Damiru Škari ukinut istražni zatvor

Tužiteljstvo je na Županijskom sudu u Velikoj Gorici u četvrtak predložilo puštanje bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a i bivšeg predsjednika Autokluba Siget Damira Škaru iz istražnog zatvora, doznaje N1. Škaro je, podsjetimo, osumnjičen za silovanje i spolno uznemiravanje zaposlenice Autokluba Siget.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prihvatila je prijedlog tužiteljstva i pustila Damira Škaru, bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a i bivšeg predsjednika Autokluba Siget, iz istražnog zatvora.

Kako portal doznaje., Škaro bi iz istražnog zatvora mogao biti pušten danas tijekom dana.

Razlog Tužiteljstva za prijedlog puštanja Škare je što su ispitani svi svjedoci, a u istražnom zatvoru je bio zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.

Podsjetimo, velikogorički Županijski sud 3. listopada je za mjesec dana produljio istražni zatvor Damiru Škari osumnjičenom zbog silovanja i spolnog uznemiravanja.

Glasnogovornik Županijskog suda Ante Zeljko potvrdio je tada Hini da je Škari produljen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na četiri svjedoka.

Pritvor je Škari određen u rujnu zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te utjecaja na svjedoke.

On je u međuvremenu podnio dvije žalbe – na odluku o istražnom zatvoru, ali i na samu istragu, no sudsko vijeće je te žalbe odbilo.

Protiv Damira Škare prijavu za silovanje podnijela je liječnica nakon što joj je zaposlenica Autokluba Siget ispričala da ju je u prostorijama autokluba seksualno napastovao početkom kolovoza.

Komentiraj