Hellas Verona potvrdila Igora Tudora kao novog trenera

Talijanski prvoligaš Hellas Verona službeno je potvrdio Igora Tudora kao nasljednika danas smijenjenog Eusebija Di Francesa. Hrvatski trener je prethodno raskinuo ugovor s Juventusom gdje je do svibnja ove godine bio pomoćnik Andree Pirla te je s novim klubom dogovorio suradnju do konca tekuće sezone.

Hellas Verona je novu sezonu Serie A otvorila s tri poraza, a Tudor će debi imati sljedeće nedjelje u domaćem okršaju s AS Romom koju vodi Jose Mourinho i koja je startali s maksimalnim učinkom.

Tudor će ovo biti drugi samostalni angažman u Serie A obzirom da je prethodno u dva navrata vodio Udinese kojeg je uspio spasiti od ispadanja u niži rang natjecanja. U novom klubu, kojeg je do ovog ljeta uspješno vodio Ivan Jurić, će surađivati i s tri hrvatska nogometaša, Ivorom Pandurom, Boškom Šutalom i Nikolom Kalinićem.

43-godišnji stručnjak je trenersku karijeru počeo u Hajduku gdje je nakon mandata u omladinskoj školi i uloge pomoćnika Edoarda Reje u dva navrata bio trener prve momčadi osvojivši Hrvatski nogometni kup. Bio je i asistent u stožeru Vatrenih za vrijeme izborničkog mandata Igora Štimca. U karijeri je još radio i u Grčkoj gdje je vodio PAOK te u turskoj gdje je vodio Karabukspor i Galatasaray.

Komentiraj