HINA/ Dario GRZELJ/ mm

HAK Ukinut promet na osječkoj obilaznici zbog prometne nesreće

Zbog teške prometne nesreće prekinut je promet na osječkoj obilaznici (DC2) između Ulice kneza Trpimira i Vinkovačke ceste u smjeru zapada. Obilazak je kroz grad Osijek, javlja Hrvatski autoklub.

Zbog prometne nesreće na županijskoj cesti ŽC3052 u mjestu Cugovec na spoju sa državnim cestama DC10 Sveta Helena-Križevci i DC28 Gradec-Bjelovar, vozi se otežano.

Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Na većini cesta vozi se uz povoljne vremenske uvjete i bez posebnih ograničenja. Na cestama gdje su u tijeku radovi mogući su zastoji i vožnja u koloni. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama.

Zbog radova redovnog održavanja košnje na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvora Popovec i odmorišta Sesvete, od 90. +400 km do 88. km na u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h. Predviđeno vrijeme trajanja radova je do 15:00 sati.

Do 14. srpnja na dionici državne ceste DC1 u Kninu, zbog sanacije mostova Bulin 1 i Bulin 2, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Radovi na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče prije čvora Jastrebarsko zatvoren je vozni trak od 28. +500km do 27. km u smjeru Zagreba; u tunelu Mala Kapela u smjeru Zagreba zatvoren je pretjecajni trak; A2 Zagreb-Macelj promet teče dvosmjerno zbog radova između čvorova Jankomir i Zaprešić (1+390 do 4+390 km) te između čvorova Sveti Križ Začretje i Krapina (između 38. +100 i 41. +200 km); A3 Bregana-Lipovac vozi se dvosmjerno između Kutine i Novske (od 117.+400 km do 120.+900 km); A4 Goričan-Zagreb kroz tunel Vrtlinovec vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi, zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom; A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Orehovica i Čavle na vijaduktu Svilno vozi se dvosmjerno.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor, DC34 južna obilaznica grada Donjeg Miholjca (do 9.lipnja), Jadranska magistrala kroz Posedarje (DC8), DC35 Gornji Humac-Bol, na raskrižju Bol-Murvica.

Do 12.06. do 04:00 sata zatvara se Ježdovečka ulica na dijelu od Puškarićeve do raskrižja Ježdovečka/odvojak Ježdovečke. Obilazak: Ježdovečka-Kerestinečka-Svetonedjeljska-Karlovačka-Gornjostupnička-Sv. Benedikta-Gospodarska-Ventilatorska-Puškarićeva-Ježdovečka i obrnuto.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u mjestu Mostanje, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu; DC23 kroz Dugu Resu; DC47 Lipik-Novska; DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika); DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno; DC29 u mjestu Mače; DC8 Jadranskoj magistrali između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice, u Podstrani, na dionici Zaton Doli-Bistrina; DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana; DC206 Valentinovo-Petrovsko; DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću; DC62 Veliki Prolog-Metković zbog sanacije Mosta Metković.

Granični prijelazi

Pojačan je promet osobnih vozila na sljedećim graničnim prijelazima:

Izlazak: Macelj, Rupa, Karasovići, Stara Gradiška;

Ulazak: Metković;

Oba smjera: Slavonski Brod.

Izlazak teretnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Bajakovo.

Prema dojavama MUP-a na graničnim prijelazima u 08,00 sati stanje je slijedeće:

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Radovi na graničnim prijelazima:

Županja: u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa;
Slavonski Brod: smanjen je broj ulaza i izlaza.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj