HAK Olujna bura otežava promet

Dino Stanin/PIXSELL

Zbog olujne bure, samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (ostale skupine vozila voze obilazno državnim cestama preko Gračaca i Obrovca), autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom (DC3) kroz Gorski kotar, Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), javlja Hrvatski autoklub.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga te na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocike, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

U većem dijelu zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše, a u Slavoniji, Lici i Gorskom kotaru mjestimice ima snijega. Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zimski su uvjeti (zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu) na cestama:
u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju: DC32 Prezid-Delnice, sve lokalne i županijske ceste na području Čabra.

u Lici: DC42 u mjestu Poljanak, DC52 Špilnik-Korenica, DC218 Užljebić-Dobroselo-Mazin-Bruvno,
ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, ŽC59125 Perušić-Čanak, ŽC5203 Dobroselo-Srb.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zbog izgradnje novog čvora Lipovljani, između Kutine i Novske od 118. do 121. km u oba smjera vozi se jednim trakom.

Dana 7. veljače 2017. god. u vremenu od 09,00 do 15,00 sati bit će zatvorena dionica državne ceste DC303 Brajkovići-čvor Kanfanar. Obilazak: preko Krmeda i Svetvinčenta, a za vozila iznad 3t je preko Bala i Vodnjana.

Na državnoj cesti DC29 između Kašine i Laza u dužini od 100 m promet teče usporeno, zbog mogućnosti odrona.

Zbog vode na kolniku zatvorene su: županijska cesta ŽC3156 Žažina-Mala Gorica, te nerazvrstana cesta (NC8) Gornje Komarevo-Mađari-Letovanci-Blinja.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima Bregana i Pasjak pojačan je izlazak teretnih vozila.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravaju na gužve i duža čekanja te im savjetuju da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu su: katamaranske linije: Jelsa-Bol-Split i Novalja-Rab-Rijeka.

Komentiraj