HAK Mokri kolnici, magla otežava promet

Igor Soban/PIXSELL

Zbog prometne nezgode na autocesti A1 u tunelu Konjsko (372.km), između čvorova Dugopolje i Vučevica u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom, usporeno, javlja Hrvatski autoklub.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru i Istri, te na autocestama: A4 Goričan-Zagreb između Goričana i Varaždina, A5 Đakovo-Sredanci,
A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, A7 Rupa-Diračje između čvorova Matulji i Jurdani.

Pojačan je promet povremeno na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog loših uvjeta na kolniku (led i inje) za sav promet zatvorena je dionica državne ceste DC26 Čazma-Garešnica između naselja Donji Miklouš i Šimljanik.

Zbog poledice zimski su uvjeti na lokalnim cestama LC31201 u Strezojevu i LC31205 u Gladovcu Pokupskom te na ŽC Breze-Stalak.

Za sav promet (zbog radova) zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik (od raskrižja s Ventilatorskom ulicom do raskrižja s Ulicom Svetog Benedikta), DC6 Glina-granični prijelaz Dvor (obilazak je Glina (DC37)-Petrinja-Hrvatska Kostajnica-Dvor), DC34 Valpovo-Josipovac u naselju Petrijevci,
DC64 na dionici Kršan (raskrižje DC64/DC500)-Vozilići, DC206 Valentinovo-Petrovsko, DC228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac u Ozlju, DC303 Brajkovići-čvor Kanfanar.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u naselju Tušilović; DC24 Bračak-Bedekovčina; DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac;
DC29 u mjestu Mače; DC8 Jadranskoj magistrali: između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice, u Podstrani i mjestu Krilo Jesenice, na dionici Zaton Doli-Bistrina i kod raskrižja Srebreno, DC27 Zaton Obrovački-Karin na mostu Bijela, DC75 na južnoj obilaznici Poreča na dionici Vrvari-Bijela; DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću; DC423 na raskrižju Osječke ulice i Ulice Nikole Šubića Zrinskog (DC423) u Slavonskom Brodu; DC303 Rovinjsko Selo-Brajkovići-Kurili.

Komentiraj