HINA / Mario STRMOTIĆ

HAJDUK Sportski direktor Mario Branco stavio mandat na raspolaganje

Sportski direktor Hajduka Mario Branco u četvrtak je na izvanrednoj konferenciji za novinare na Poljudu na raspolaganje stavio svoj mandat. Na istoj konferenciji za novinare objavio je kako Marijan Pušnik više nije trener splitskih ‘Bijelih’.

“Žao mi je što odlazi ali sve je to sastavni dio nogometa. Ne bježim ni od svoje odgovornosti. Ponovo napominjem, ne mislim da je dobro često mijenjati trenere, a dovođenje trenera Pušnika u Hajduk moja je odgovornost. Zbog toga ću staviti svoj mandat na raspolaganje predsjedniku Uprave i Nadzornom odboru. Zaista mislim da ovdje radimo dobar posao i ne želim se sada povući ali svi smo mi zamjenjivi i svatko od nas mora biti spreman otići ukoliko je to najbolja opcija za klub”, rekao je Branco na konferenciji.

Kazao je kako je ugovor s Pušnikom sporazumno raskinut. “Nažalost, sinoć smo izgubili utakmicu četvrtfinala hrvatskog kupa, što znači da nakon ispadanja od Maccabija nismo uspjeli ostvariti ni drugi rezultatski cilj koji smo sebi zadali ove sezone”, dodaje.

Branco naglašava kako je Pušnik svoj posao radio pošteno. “Bio je dobar suradnik i napravio je puno dobrih stvari za Hajduk. Gospodin Pušnik je radio puno više nego što se to moglo vidjeti izvana. Bio je posvećen i našoj drugoj momčadi i juniorima. Trener Pušnik uvijek je bio gospodin, čak i sada kad smo odlučili raskinuti suradnju. Istaknuo je da će biti u potpunosti na raspolaganju novom treneru da bi prijelazna faza prošla što je moguće jednostavnije”, poručio je.

Hajduk je u posljednjih deset godina promijenio 23 trenera.

Komentiraj