Tijekom proteklog vikenda, od 29. lipnja do 1. srpnja, na svim autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC) i Autoceste Rijeka – Zagreb (ARZ) zabilježen je 1,52 posto veći promet vozila, a naplaćena je cestarina u iznosu od 38,94 milijuna kuna, što je 4,3 posto više u odnosu na usporedivi lanjski vikend, izvijestili su u ponedjeljak iz HAC-a.

Tijekom vikenda od 29. lipnja do 1. srpnja na svim autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta i Autoceste Rijeka – Zagreb zabilježen je promet od 693.303 vozila i naplaćena cestarina u iznosu od 38,94 milijuna kuna bez PDV-a, ističu iz HAC-a.

U usporedivom lanjskom vikendu zabilježen je promet od 682.893 vozila, a naplaćena cestarina u iznosu od 37,33 milijuna kuna bez PDV-a. Tako je promet vozila veći za 1,52 posto, dok je iznos naplaćene cestarine veći za 4,3 posto u odnosu na isti vikend prošle godine, navode iz HAC-a.

Istovremeno je na Istarskom ipsilonu promet vozila bio 2,1 posto veći nego u usporedivom vikendu prošle godine. U protekla je tri dana Istarskim ipsilonom prošlo 135.569 vozila, a lani njih 132.787.

Iz Autoceste Zagreb-Macelj izvijestili su da je proteklog vikenda zabilježen promet od 95.644 vozila, što je na godišnjoj razini blagi rast, za 0,01 posto.

Komentiraj

PREKOhina
Podijeli objavu
Prethodni članakNa Mediteranu ove godine više od 1000 poginulih
Sljedeći članakDILEMA BORUTA PAHORA Janša ili Šarec?
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.