Gordana Buljan Flander podnijela ostavku usred javljanja u Dnevniku

Šefica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba Gordana Buljan Flander podnijela je neopozivu ostavku.

Ostavku je objavila uživo u Dnevniku Nove TV.

”Gospodine gradonačelniče, nakon što tri mjeseca nisam uspjela doći do vas, tražeći podršku za rad ustanove, ja vam večeras podnosim neopozivu ostavku. Nadam se da ćete naći stručnjaka ili da ga već imate, koji će nastaviti voditi ovu ustanovu na način da i dalje ostane prepoznata i primjer prakse u Europi. Poštujem pravo svakog gradonačelnika da bira svoje suradnike”, poručila mu je. Dodala je kako je, čim je shvatila da nema podršku gradonačelnika, shvatila da daljnja suradnja neće biti moguća.

“Danas me je nazvao i jasno je rekao da nemam njegovu podršku”, rekla je Buljan Flander dodajući da je u trenutku Tomaševićeva poziva bila u autu, na povratku iz Splita.

Kaže da će zadovoljštinu zbog članaka objavljenih na portalu H-Alter nastaviti tražiti putem suda. Govorila je o razlozima zbog kojih je od suda tražila zabranu pisanja o sebi i Poliklinici.

”Ja sam tražila privremenu mjeru isključivo za portal H-Alter s obzirom na to da je dva mjeseca pisao vrlo ružne članke, članke koji su bili puni neistina, koji su defamirali rad stručnjaka Poliklinike, rad Poliklinike. Pokušali smo na razne načine i davanjem informacija i uredniku i novinarki utjecati na to da imaju prave informacije. Međutim, iz teksta u tekst informacije su bile sve manje istinite. Poslali smo sedam-osam demantija”, rekla je u Dnevniku Nove TV.

Kaže da ona nije protiv slobode medija. ”U obrazloženju presude stoji da je ‘mjera donesena jer je novinarka povrijedila osnovnu novinarsku etiku i zlouporabila pravo na slobodu medija’. Dakle, ni jedna sloboda nije apsolutna. Možemo razgovarati o tome gdje prestaje sloboda medija i počinje blaćenje stručnjaka i otežavanja rada jedne ovakve ustanove”, navodi Buljan Flander.

Na pitanje što joj točno smeta u seriji objavljenih tekstova, ravnateljica Poliklinike kaže da su ”stvarno pisani zlonamjerno”.

”Na način da blate rad naših djelatnika koji su vrijedno radili sve ove godine, a prikazivani su na način da netko čeka na vratima i otima zlostavljanim mamama djecu, nosi tu djecu očevima zlostavljačima. Prikazivano je da smo mi kuća na čijim nalazima sudovi donose odluke, što nije točno. Prikazivani smo da zbog naših nalaza djeca žive s očevima seksualnim zlostavljačima, što nije istina”, rekla je i predočila dokument za koji tvrdi da pokazuje da je Poliklinika u proteklih pet godina prijavila policiji 982 slučaja zlostavljanja djece.

Komentiraj