FOTO: VIDEO: Inovatorica mag. Anita Bušić dobila veliko priznanje na konferenciji ICT Gold Awards

BodyRecog, facebook.com

Zagrebačka znanstvenica, poduzetnica, inovatorica i članica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, Anita Bušić, mag. molekularne biologije, koja je osmislila jednu od najperspektivnijih aplikacija na svijetu u području zdravlja, sporta i fitnesa – BodyRecog, sustav za poboljšanje učinka treninga na tijelo te za procjenu zdravstvenog stanja osobe, svrstana je među pedeset najutjecajnijih žena hrvatskog ICT-a.

Anita Bušić, osnivačica je i CEO tvrtke LIVE GOOD u Gradu Zagrebu te tvrtki BodyRecog Metrics (Sjedinjene Američke Države) i LIVE GOOD (Velika Britanija), a titulu jedne od najutjecajnijih žena hrvatske ICT industrije dodijeljena joj je na upravo završenoj konferenciji ICT Gold Awards u organizaciji tehnološko-poslovnog portala IT BIZ CRUNCH.

Predstavljanje-u-Londonu-i-uvertira-za-prezentaciju-na-Olimpijskim-igrama
Predstavljanje u Londonu bilo je uvertira za prezentaciju na Olimpijskim igrama

To je još jedno u nizu brojnih priznanja koja je ova zagrebačka znanstvenica, inovatorica i poduzetnica dobila za svoj svestrani rad, posebice na kreiranju i implementaciji BodyRecog aplikacije.

bodyrecog-txt
Aplikacija BodyRecog

BodyRecog od 2013. godine do danas je osvojio 17 međunarodnih iznimno vrijednih nagrada, među kojima i titulu jedne od 50 svjetskih najinovativnijih inovacija u području sporta/zdravlja.

Međunarodna priznanja za inovatorski rad
Međunarodna priznanja za inovatorski rad

“Izrazito cijenim što su me uvrstili na ovu listu te cijenim što su moj rad, moja inovacija – BodyRecog aplikacija te moj poduzetnički angažman prepoznati i vrednovani i na ovaj način”, izjavila je Anita Bušić u povodu uvrštenja na listu najutjecajniji žena u ICT industriji u Hrvatskoj.

Anita Bušić primila je 2015. godine nagradu dr. Oton Kučera za izniman doprinos tehničkoj kulturi na području Grada Zagreba u segmentu inovacija, ali i cijeli niz ostalih domaćih i međunarodnih priznanja za svoj svestrani rad. Autorica je 16 udžbenika iz biologije za srednje škole, kao i više od stotinu znanstveno i društveno popularnih tekstova u publikacijama objavljenim diljem i svijeta. Danas je primjer uspjeha u ženskom poduzetništvu, ne samo u jugoistočnoj Europi, nego i globalno. Zbog svojih postignuća u znanstvenom i poslovnom svijetu, održala je više od 200 predavanja na temu zdravlja i održavanja zdravog života te je često mentorica mlađim kolegama na brojnim projektima u ovom segmentu djelovanja.

Komentiraj