EUROPSKI IZBORI Meloni nositeljica liste Braća Italije: Želimo napraviti točno ono što smo učinili u Italiji…

Autor:

Talijanska premijerka Giorgia Meloni

Zac/Fotogramma / Zuma Press / Profimedia

Talijanska premijerka Giorgia Meloni u nedjelju je izjavila da će se na izborima za Europski parlament (EP) u lipnju kandidirati kao nositeljica liste svoje krajnje desno orijentirane stranke Braća Italije.

“Odlučila sam se kandidirati za nositeljicu liste Braće Italije”, rekla je Meloni na kongresu svoje neofašističke stranke u Pescari.

Želi vratiti ljevicu u oporbu u cijeloj Europi

Stranka je u Italiji pobijedila i došla na vlast 2022. kada je dobila 26 posto glasova, a ankete pokazuju da bi jednako mogla ostvariti i na skorašnjim europskim izborima koji se održavaju od 6. do 9. lipnja.

LEX AP NA TALIJANSKI NAČIN Europski novinari podržali talijanske kolege kojima prijeti zatvorska kazna

“U Europi želimo napraviti točno ono što smo učinili u Italiji 25. rujna 2022. – stvoriti većinu koja ujedinjuje snage desnice da bi se u konačnici ljevica vratila u oporbu i u Europi!”, istaknula je šefica talijanske vlade.

U fokusu joj borba protiv ilegalnih migracija

Da će biti prva na europskoj listi svoje stranke, Meloni je objavila nakon jednosatnog govora u kojemu je pohvalila napore svoje koalicije, na vlasti već godinu i pol, u borbi protiv ilegalnih migracija, za obranu obitelji i za kršćanske vrijednosti.

“Radim to jer Talijane želim upitati jesu li zadovoljni poslom koji radimo u Italiji i onim što radimo u Europi”, rekla je.

“Činim to i stoga što sam, osim što sam predsjednica stranke Braća Italije i čelnica europskih konzervativaca koji žele imati odlučujuću ulogu u promjeni europskih politika”, kazala je Meloni.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.