EURO 2016: Ludilo u Bordeauxu, utakmica protekla bez incidenata

FaH

Usprkos najavama o mogućim novim neredima hrvatskih huligana, utakmica između Hrvatske i Španjolske u Bordeauxu protekla je u sjajnom raspoloženju.

Hrvatski navijači su bili sjajni, baš kao i protiv Turske u Parizu, te veći dio utakmice protiv Češke u Saint Etienneu. Ovoga puta nije bilo pirotrehnike, niti incidenata na tribinama, tek jedan ‘topovski udar’ nakon što je Nikola Kalinić izjednačio u 45. minuti.

Kada je Ivan Perišić zabio za 2-1 na tribinama je nastala ‘ludnica’ bez ijednog incidenta. Pjevalo se i slavilo osvajanje prvog mjesta u skupini i prolaz u osminu finala.

Jedina ‘gužva’ na tribini s hrvatskim navijačima nastala je u 30. minuti, ne zbog divljanja huligana, već jer je jednom navijaču pozlilo, pa je iznesen na nosilima sa stadiona.

Čini se kako je UEFA ovoga puta ozbiljno shvatila prijetnje o mogućem novom prekidu. Premda je i do sada policija bila na svakom koraku, bojazan oko novih nereda očito je natjerala i Francuze da ozbiljnije shvate svoje propuste u organizaciji utakmice Hrvatska – Češka. Dio francuskih stručnjaka za sigurnots bio je zgrožen činjenicom da su hrvatski navijači na stadion unijeli toliko baklji i topovski udar.

UEFA je u Bordeaux poslala svog “prvog sigurnjaka” kako bi provjerio funkcioniraju li sve službe. Oko stadiona je bilo neobično puno specijalne policije. Postrožena je i kontrola na ulazima za novinare, ali i na ulazima za gledatelje, posebice na ulazima ispred tribine s našim navijačima.

Policija je svoje ljude imala na i tribini među hrvatskim navijačima, posebice nakon što je objavljeno da huligani pripremaju novi napad, ovoga puta na nizozemskog suca Bjorna Kuipersa.

Komentiraj