NACIONAL OTKRIVA DETALJE DRAME tijekom koje je nestao barem jedan turski diplomat, a nepoznato je i što se doista dogodilo donedavnom turskom ambasadoru Ahmetu Tuti i njegovoj supruzi Mine Tuti

Brutalna odmazda turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana nakon propasti još uvijek ne posve razjašnjenog srpanjskog puča u Turskoj, imala je svoju dramatičnu epizodu i u samom srcu hrvatske metropole. Najmanje jedan turski diplomat koji je do ljeta bio na dužnosti u Zagrebu, smatra se nestalim, a nepoznato je i što se doista dogodilo s donedavnim turskim ambasadorom Ahmetom Tutom i njegovom suprugom Mine Tutom, otkrila su Nacionalu dva neovisna diplomatska izvora.

Više pročitajte u novom broju Nacionala, koji je od sad dostupan i digitalno na svim platformama, bilo kad i bilo gdje.

Komentiraj

PREKONACIONAL I GULIVER GETTY IMAGES
IZVORBERISLAV JELINIĆ I BORIS BILAS
Podijeli objavu
Prethodni članakKolinda smatra Kanadu primjerom države koja zna zadržati mlade
Sljedeći članakButković: U 2017. dolazi na naplatu 9 milijardi kuna za autoceste
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.