DR. BOSANAC ‘U vukovarskoj bolnici uređenja dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija’

HINA / mm

Opća županijska bolnica Vukovar i bolnica hrvatskih veterana sa 44,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda EU,  financirat će uređenja dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija, izjavila je u subotu Hini ravnateljica vukovarske bolnice dr. Vesna Bosanac.

Novac iz EU fondova  dobivenih je po natječaju u sklopu Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”, a ugovor o dodjeli bespovratnih 575 milijuna kuna za dnevne bolnice i dnevne kirurgije potpisan je 8. veljače u Vladi RH s ravnateljima 12 bolnica iz cijele Hrvatske, među kojima je i vukovarska. Spomenutoj svoti Ministarstvo zdravstva za tu će namjenu pridodati još 100 milijuna kuna.

„U projekt vukovarske bolnice smo uključili i izgradnju dnevne bolnice za psihijatriju koja nam je nužna, a  nemamo je. Imamo doduše jedan stari objekt ali njega treba rekonstruirati i dodatno izgraditi. Predvidjeli smo također u sklopu projekta i opremanje svih dnevnih bolnica koje već imamo“, izjavila je Hini ravnateljica vukovarske bolnice dr. Bosanac.

Riječ je o dnevnoj bolnici za kirurgiju, internu medicinu, neurologiju, ortopediju kao i otorinolaringologiju za koje bi se nabavila oprema koja trenutačno nedostaje tim bolnicama.

„Napravili smo cjeloviti projekt koji je prihvaćen u potpunosti i od Ministarstva zdravstva i od Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova“, istaknula je dr. Bosanac, ocjenivši vrlo značajnim što će se projekt u cijelosti financirati iz EU fondova.

Uprava Županijske bolnice Vukovar i bolnice ratnih veterana napravila je plan nabave za provedbu projekti koji bi započeli u travnju raspisivanjem prvih natječaja, a u potpunosti bi završili do kolovoza 2018. godine. Dio projekta je i opremanje budućeg Centra za rehabilitaciju i fizikalnu medicinu koji se trenutačno gradi sufinanciranjem Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, a čija bi izgradnja trebala biti gotova iduće godine, rekla je ravnateljica dr. Bosanac.

„U kolovozu 2018. godine trebali bi imati zaokruženu obnovu vukovarske bolnice iako obnovi nema nikad kraja. Sve ono što smo od opreme nabavili u obnovi koja je trajala do 2002. godine, sada je pred krajem roka trajanja. Prosječna vrijednost opreme je sedam godina. Mi već sad imamo nekih aparata koje su stari po 14 godina li još uvijek rade, a trebalo bi ih zamjeniti“, kazala je dr. Vesna Bosanac.

Komentiraj