DOMOVINSKI PREOKRET Božinović: Prekid koalicijske suradnje HDZ-a sa SDSS-om je politička realnost

Autor:

09.05.2024., Zagreb - U NSK je odrzan 305. sjednica Vlade RH. Ministri dolaze na sjednicu. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je za HRT kako se “politika prema manjinama neće mijenjati”.

U intervjuu Hrvatskom radiju, Božinović je prekid koalicijske suradnje HDZ-a sa SDSS-om nazvao “političkom realnošću”. “Konstanta naše politike, što se tiče manjina, neće se mijenjati”, kazao je, prenosi HRT.

Politika se ne može odvojiti od ideologije, ali Božinović kaže kako “vidi politiku kao dijalog“.

IVAN PENAVA Čelnik DP-a kaže kako poruka Pupovca da mu je Hrvatska domovina pokazuje da ‘pušu neki drugi vjetrovi’

Ustvrdio je kako su svi dosadašnji rezultati Vlade pokazali velike iskorake. “Prosječna plaća je 1.325 eura. Što se tiče razvijenosti Hrvatske s obzirom na EU, došli smo na 76 posto. Mislim da je to nezaustavljivo kada Hrvatska ostvaruje svoje ciljeve”, kazao je Božinović.

Smatra da su sve to prepoznali građani Hrvatske na izborima. “”Mi smo stvorili koaliciju s DP-om što je odgovor na poruku koju su birači poslali na parlamentarnim izborima”, kazao je i dodao kako je HDZ uvijek pokazivao razumijevanje za partnere i taj se način vladanja pokazao učinkovitim.

“Kampanje su razdoblje u kojima se kaže više od toga što se misli. Teške riječi u kampanjama padaju svuda u svijetu, ali prije ili kasnije zrelost politike treba doći do izražaja”, naglasio je Božinović.

RADIO NACIONAL Andrea Radak: Žele maknuti srpsku manjinu iz političkog i društvenog prostora, orbanizirati medije…

Božinović očekuje u narednom periodu nastavak borbe protiv korupcije. “Činjenica je da su pravosudne institucije, uključujući i policiji, u mandatu ove Vlade radile bez utjecaja politike”, tvrdi.

Što se tiče oporbe, ona je pozvana na dijalog. Smatra da je dobro da prihvate ”ispruženu ruku”. Božinović smatra kako je to dobro ne zbog interesa stranaka, nego zbog Hrvatske.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Lumumba

prije 1 mjesec

Lopova i kriminalaca se treba kloniti. Uvjeren sam da oporba to zna.