ŠTO ĆE BITI S NOVOSTIMA? Plenković kaže da će vidjeti ‘zašto je baš taj jedan tjednik problematičan’

Autor:

Andrej Plenković

Neva Zganec/PIXSELL

Budući premijer Andrej Plenković (HDZ) rekao je u petak tijekom predstavljanja programa vlade u Saboru da će razgovarati sa svim manjinama i nacionalnim vijećima i vidjeti zašto je baš jedan tjednik i njegova uređivačka politika problematičan.

“Sukladno programu Vlade, u roku od dva mjeseca, ponovno ćemo usvojiti operativni program koji se odnosi na projekte nacionalnih manjina….Kada je riječ o jednom tjedniku, sigurno ćemo vidjeti kroz Savjet za nacionalne manjine koji su kriteriji i zašto se baš samo jedan tjednik od svih tjednika nacionalnih manjina doživljava problematičnim kada je riječ o uređivačkoj politici”, rekao je Plenković.

Manjinski zastupnici u Saboru ostaju

Time je odgovorio Urši Raukar Gamulin (Možemo) koja ga je pitala hoće li se nastaviti financirati tjednik Novosti, čemu se protivi HDZ-ov koalicijski partner Domovinski pokret.

Vezano za operativni program, poručio je da se neće mijenjati izborni zakon na način koji bi dovodio u pitanje zastupnike nacionalnih manjina.

Ne odustaje od uvođenja vojne obuke

Odgovarajući na pitanja zastupnika, Plenković je, uz ostalo, kazao da se ne odustaje od uvođenja određene vojne obuke.

Sigurnosna situacija u svijetu je takva da zahtjeva da mlade generacije steknu neke minimalne vještine”, rekao je.

‘Smjer Hrvatske je dobar’

Osim toga, kao jedan od prvih koraka nove vlade najavio je donošenje strategije o rješavanju stambenog pitanja mladih.

LINIJA ŽIVOTA ‘Srbostop’ koalicija Plenkoviću lomi kičmu

Smjer Hrvatske na temelju programa Vlade je dobar, dobar je demokratski, ekonomski, europski, projektno, razvojno“, istaknuo je Plenković na upit Arsena Bauka (SDP) u kojem smjeru ide Hrvatska.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.