SANDRA BENČIĆ ‘Očekujem da će SDSS biti dio oporbe, DP je radikalna desnica’

Autor:

Sandra Benčić

Neva Zganec/PIXSELL

Koordinatorica Možemo Sandra Benčić kazala je u utorak kako očekuje da će SDSS biti dio oporbe.

“Ja očekujem da će biti dio saborske opozicije. To naravno ne znači da opozicija glasa uvijek jednako, ali u principu i da sudjeluje na sastancima i u zajedničkom parlamentarnom životu opozicije, a posebno, s obzirom na činjenicu da je Domovinski pokret izjasnio i doslovno postavio uvjet zabranu sudjelovanja SDSS u bilo kakvoj većini. Smatram to zaista ozbiljno diskriminatornim i zabrinjavajućim”, rekla je Benčić za Newsroom N1 televizije i objasnila svoj stav sastavljanja nove većine s DP-om.

‘Plenković je imao izbora’

“Plenković je imao izbora, imao je i vremena, nitko ga nije žurio da odmah sastavi Vladu. Kako je postalo normalno da se predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću u potpunosti tolerira da ide s radikalnom desnom strankom koja ima stavove koje zaista izlaze iz ustavnog okvira”, zapitala se Benčić.

Osvrnula se i na koalicijski sporazum koji nije javno objavljen te je ocijenila da je javni koalicijski sporazum dio demokratske kulture.

‘Što je u koalicijskom sporazumu, a nije u programu Vlade?’

“I kad imate takvu situaciju, onda naravno da si postavljate pitanje što je to u koalicijskom sporazumu, a što nije u programu Vlade. Ja imam sumnje oko toga te nemam naviku vjerovati na riječ HDZ-u niti ću je ikada steći”, poručila je Benčić.

BENČIĆ O DP-u Dok svira himna, ruka im je na srcu, a zapravo drže novčanik. Čapaju javne resurse za privatnu dobit

Odgovorila je i na pitanja hoće li se odazvati pozivu Plenkovića na dijalog.

“Prva greška koju je napravio prošli put je što je svaku stranku opozicije zvao posebno. To nije dobra poruka. Druga stvar je to što je moj stav da izvršna vlast dolazi u Sabor, a ne obratno. To je pitanje poruke koju šaljemo građanima. Ne znamo hoćemo li se odazvati grupnom sastanku jer to ovisi o dogovoru čitave opozicije. Moramo se zajedno konzultirati. Ja nisam protiv toga da se promijeni način rada, ali ne vidim još neke geste koje bi išle u tom smjeru”, zaključila je Benčić.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Marijan

prije 2 mjeseca

Aktualna gospodza članica je sekte koja upravlja Zagrebom, velikim dijelom su krivi za loš rezultat oporbe. Oni čak i nisu oporba već interesna grupa odnosno sekta koja vodi Zagreb, kako ga vodi to će odlučiti Zagrepčani na slijedećim lokalnim izborima. Ne bi me čudilo da koaliraju sa crnim vragom kako bi bili na vlasti. To je tako, nije drugačije. SDP je napravio sve kako bi prošao na izborima, no sa krivim glumcima i režiserom. Bivši ministri kokošarske koalicije svakako im nisu pomogli. No ni NEMEŽEMO ni Benčić ni Tomašević ni SDP nisu stranke LJEVICE, prava ljevica je Radnička Fronta... sve ostalo su nijanse crne i sive desnice. Prema tome u novom Kokošinjcu gdje su samo promijenjena vrata i uključeni desničarski psi nema ljevice. Pitanje Pupovca u oporbi? Mislim da će Pupi kao (etnobiznismen koji pažljivo dozira ugroženost Srba u Hrvatskoj i to masno naplaćuje) i dalje bezkompromisno podupirati Plenkovića i mafiju.