facebook.com

Grad Čakovec završava godinu punu investicija humanitarnom proslavom

Doček Nove godine u Gradu Čakovcu na kojem će se donirati sredstva za novu socijalnu samoposlugu vrhunac je iznimno uspješne godine pune investicija i realiziranih gradskih projekata.

Potaknut velikim opsegom izvedenih radova i uvedenih noviteta te pripremljenom projektnom dokumentacijom, gradonačelnik Stjepan Kovač optimističan je u prognozama i za 2017. godinu.

“Završili smo gradnju kanalizacijske mreže u gotovo svim naseljima, započela je obnova i unaprjeđivanje pročistača, uredili smo ulice, uspješno proveli projekt ‘Pomoćnici u nastavi II’ i započeli projekt ‘Pomoćnici u nastavi III’ sredstvima iz Ministarstva regionalnog razvoja te uredili nove prostore Osnovne umjetničke škole ‘Miroslav Magdalenić’. Sigurno parkiralište za bicikle, novi električni bicikli i novo dječje igralište posebno su nam drage investicije, jer čine život u Čakovcu ugodnijim za mlade”, ponovio je gradonačelnik Stjepan Kovač.

Osim toga, u Gradu Čakovcu je pokrenut inovativan projekt e-redar te se započelo s provedbom projekta Dynamic Light. Čakovec je proglašen i ambasadorom alternativnih goriva te je i dalje jedan od ‘najtransparentnijih’ hrvatskih gradova i među vodećima na listi po ulaganjima

“U 2016. godini su nam u fokusu bili i sport te obrazovanje. Tako je na našem području obnovljena streljana, uređena nova kuglana, otvorena školska sportska dvorana, počela provedba projekta Prehrana u školama za učenike slabijeg imovinskog stanja, nabavljeno vozilo za potrebe sportskih klubova te su potpisani ugovori za prijevoz čakovečkih osnovnoškolaca s domaćim prijevoznicima. Nastavili smo sa stipendiranjem studenata pa je ove godine potpisano 80 novih ugovora”, rekao je Stjepan Kovač.

Turistima je ove godine najzanimljivije bilo Porcijunkulovo, manifestacija koja premašuje brojku od 230 tisuća posjetitelja i otvoreno klizalište u središtu grada, dok je gospodarski za 2017. godinu najinteresantniji započeti projekt komasacije na području Grada Čakovca i gradnja novog pogona LTH Alucasta.

Time će se nastaviti ekspanzija pozitivne poduzetničke klime koja je ove godine dovela do otvaranja mnogobrojnih radnih mjesta…

Komentiraj