HINA

Bobo Jelčić za film Sam samcat nagrađen u New Yorku

Film Sam Samcat, redatelja Bobe Jelčića osvojio je nagradu žirija “Zlatna jabuka” za najbolji igrani film na 16. Bosanskohercegovačkom filmskom festivalu koji se održao prošli tjedan u New Yorku.
Za tu priču o ocu koji nakon se rastave braka hvata u koštac s nizom prepreka ne bi li provodio više vremena s djetetom žiri je rekao da delikatno privlači publiku unutar složenosti intimnog prostora kroz prikazivanje borbe običnog čovjeka s birokracijom.
“Film na suptilan način govori o preprekama s kojima se običan čovjek suočava u vrlo intenzivnim društvenim situacijama”, obrazložio je tročlani žiri, u kojemu su bili Ademir Kenović, Tatjana Krstevski i Aleksandar Bošković.
Uz Jelčića za taj film nagrađen je i Rakan Rushaidat za glavnu ulogu jer, ustvrdio je žiri, njegova je uloga okosnica cijelog filma i on donosi suptilnu i delikatnu izvedbu koja odgovara ukupnoj energiji filma.
Na festivalu, koji prikazuje recentnu bosanskohercegovačku produkciju i filmove kojima je BiH tema, nagrađeni su još kratki film Nomofobija, dokumentarac Muzej zaboravljenih trijumfa, dok je publika nagradila dramu Kaotični život Nade Kadić, u režiji Marte Hernaiz Pidal.
Festival se ove godine održao od 10. do 13. travnja, a organiziraju ga Academy of Bosnia and Herzegovina i Voice of Bosnia and Herzegovina.

Komentiraj