Policijski istražitelji u Bosni i Hercegovini uspjeli su nakon trinaest godina rasvijetlitli ubojstvo djevojke Irene Predojević iz Bosanske Dubice pri čemu se ispostavilo kako je taj zločin počinio upravo policajac u čijoj kući je u četvrtak tijekom pretrage pronađen i pravi arsenal nezakonitog oružja i eksploziva.

Ravnatelj policije Republike Srpske Darko Ćulum potvrdio je novinarima tijekom dana kako postoje dokazi da je počinitelj brutalnog ubojstva djevojke koja je 2005. godine imala 28 godina policajac koji je priveden u srijedu a u četvrtak je predan nadležnom tužiteljstvu.

Ćulum nije potvrdio identitet uhićenog no mediji su objavili kako je riječ o Goranu Jeličiću, zaposlenom u policijskoj postaji u Bosanskoj Dubici.

Irena Predojević ubijena je u noći između 6. i 7. kolovoza 2005. godine, kada se iz noćnog izlaska vraćala kući. Obitelj je 7. kolovoza prijavila njen nestanak  a nakon 24 sata njezino tijelo je pronašao susjed na divljem deponiju smeća u obližnjem selu.

“Riječ je o okrutnom ubojstvu”, istaknuo je Ćulum podsjećajući kako je djevojka najprije zadavljena a njezino tijelo ubojica je potom zapalio.

Ispostavilo je kako je žrtva poznavala Jeličića. Policajac ju je kobne noći povezao svojim automobilom a potom ubio.

Policija je u četvrtak pretražila Jeličićevu obiteljsku kuću u Bosanskoj Dubici a policijska glasnogovornica Mirna Miljanović potvrdila je kako je tom prigodom u podrumu pronađena veća količina skrivenog streljiva i eksploziva te druga vojna oprema “veće razorne moći”.

“Osim prijave za kazneno djelo teškog ubojstva počinjenog na vrlo okrutan način protiv G.J. će biti podnesena i prijava za nedopuštenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija”, kazala je Miljanović.

Komentiraj