Žalbeno vijeće Suda BiH oslobodilo je svih optužbi aktualnu ministricu obrane BiH Marinu Pendeš od navoda iz optužnice za nesavjestan rad u službi i zloporabu položaja, objavilo je bosanskohercegovačko izdanje Večernjeg lista pozivajući se na službene izvore.

“Odbijena je žalba Tužiteljstva BiH i u cijelosti potvrđena prvostupanjska presuda od 25. veljače ove godine. Dakle, optužena ministrica obrane Marina Pendeš nije počinila kaznena djela koja su joj stavljana na teret. Nije krivotvorila službene isprave, niti je kao ministrica nesavjesno radila”, rekao je odvjetnik Josip Muselimović.
Ministrica Pendeš istaknula je kako je pravosuđe BiH položilo ispit i suprotstavilo se politički motiviranom progonu.
“Ovo je jedna velika potvrda da pravosudna tijela rade svoj posao i da mogu jasno prepoznati što je to nezakonita radnja i kriminal”, rekla je ministrica Pendeš. Objasnila je kako je ova sudska odluka dodatno motivira da nastavi raditi svoj posao ministrice.
“Ovo mi je dodatni motiv da nastavim raditi svoj posao. Ponekad sam promišljala da me netko želi spriječiti u obavljanju moje dužnosti kao ministrice obrane”, dodala je državna ministrica.
Ministricu Marinu Pendeš (HDZ BiH) teretilo se da je kao zamjenica ministra u prošlom mandatu omogućila nezakonitu isplatu naknada bivšem savjetniku Ivi Miri Joviću koji po navodima optužnice nije dolazio na posao u sjedištu ministarstva u Sarajevu.

Komentiraj