EPA/LAURENT DUBRULE

Belgija podignula stupanj uzbune na najvišu razinu za područje Bruxellesa

Belgija je u subotu podignula stupanj uzbune za područje glavnoga grada Bruxellesa na najvišu razinu, upozoravajući javnost da izbjegava gužve zbog ozbiljne prijetnje napada, rekao je dužnosnik vlade.

Stupanj uzbune za Bruxelles podignut je na najvišu, četvrtu razinu nakon sastanka ministara i vrha policije i sigurnosnih službi.

“Stanovništvu savjetujemo da što više izbjegava mjesta gdje se okuplja puno ljudi poput šoping centara, koncerata ili stanice javnoga prijevoza”, rekao je glasnogovornik vladina kriznog centra.

 

  • Razina uzbune podignuta je na najvišu razinu za područje Bruxellesa nakon nove sigurnosne procjene, priopćila je Organizacija za koordinaciju analize prijetnje”(ocam) koja spada pod belgijsko ministarstvo unutarnjih poslova. Razina uzbune za ostatak zemlje ostaje tri, dodao je OCAM.

 

Mjera je poduzeta nekoliko sati nakon što je protiv osobe koja je uhićena u Belgiji podignuta optužnica za terorizam u vezi s napadima u kojima je u Parizu 13. studenoga poginulo 130 osoba. Ta osoba, čiji identitet nije objavljen, treća je protiv koje je u Belgiji podignuta optužnica za napade u Parizu.

Glasnogovornik kriznog centra odbio je reći što je izazvalo promjenu razine stupnja uzbune jer se istrage nastavljaju. “Ne možemo dati više informacija. Istraga još traje”, rekao je.

Komentiraj