SKANDAL ZBOG 15 EURA USKOK uhitio tužitelja i bivšeg pulskog pročelnika zbog stornirane kazne za parkiranje

Autor:

28.08.2023., Zagreb - Gradska svakodnevica u sredistu grada. Kazne od 30 i 60 eura dobili su kombi i kamion koji su nepropisno parkirani u Gundulicevoj ulici. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

U akciji USKOK-a i policije u utorak ujutro u Istri uhićeni su, prema neslužbenim informacijama, zamjenik županijskog državnog odvjetnika Željko Perčinlić i bivši gradski pročelnik u Puli Nebojša Nikolić koji mu je navodno stornirao kaznu za parkiranje.

Navedene radnje provode se na području Istarske županije u odnosu dvije osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Riječ je, kako nam je potvrđeno iz tri izvora, o slučaju o kojem je nedavno pisao portal Istra 24 u kojem se zamjenika Županijskog državnog odvjetnika u Puli Željka Perčinlića sumnjiči da je pokušao izbjeći plaćanje kazne za parkiranje od 15 eura.

Kaznu mu je, prema sumnjama USKOK-a, oprostio pročelnik Upravnog odjela za lokalnu i mjesnu samoupravu Nebojša Nikolić. Naime, za nepropisno parkiranje kazna od 15 eura narasla je na oko 700 eura jer Perčinlić nije dostavio podatke o vozaču.

Dan nakon što je portal otkrio skandal, Nikolić je podnio ostavku na mjesto pročelnika, a USKOK je, prije uhićenja izuzeo svu potrebnu dokumentaciju iz Grada Pule.

Među ostalim, tu se nalazila i službena bilješka u kojoj je stajalo da je nalog za plaćanje kazne poništen po pročelnikovoj odluci.

Kaznu je zamjeniku u pulskom tužiteljstvu još u ožujku napisao gradski prometni redar. Zabilježena je registracija nepropisno parkiranog vozila, te je poslana vlasniku kako bi dostavio podatke o vozaču.

Perčinlić, međutim, to nije učinio, već je, kako se sumnja, otišao k Nikoliću koji je kaznu stornirao. Sada su obojica uhićeni. Postupak protiv njih, prema informacijama do kojih smo došli, vodi uskok-ov ured u Zagrebu.

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić najavio je da će u povodu današnjih uhićenja dati izjavu za medije u 13 sati.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.