Hoće li nova odluka Vlade utjecati na promet na autocestama?

Autor:

24.07.2021., Zagreb - Na naplatnoj postaji Lucko od ranog jutra bile su velike guzve u oba smjera zbog udarnog vikenda odlazaka na more. rPhoto: Tomislav Miletic/PIXSEL

Tomislav Miletic/PIXSEL

Premijer Andrej Plenković u nedjelju predvečer okupio je u Banskim dvorima ministre financija i gospodarstva. Jutros je održana telefonska sjednica Vlade, a Plenković je novinarima na konferenciji rekao da fiksiraju sadašnje cijene za sve benzinske postaje, osim onih na autocestama.

Na novinarsko pitanje hoće li turisti zbog ove odluke izbjegavati benzinske postaje na autocestama, Plenković je odgovorio: “Mislim da ne. Naša je politika u potpunosti nediskriminirajuća. I vi i ja da točimo na autocestama plaćali bi skuplju cijenu. Mi za razliku od Mađarske nemamo mehanizam za koji će sigurno pasti na sudu EU. To je protupravno da s jednim tablicama točite po jednoj cijeni, a drugi po drugoj. Mislim da nije realno da će ljudi silaziti s autoceste i točiti u gradovima pa se vraćati na autocestu. Neki možda hoće, ali ne velik broj”.

Plenković: “Fiksiramo cijene goriva na svim postajama, osim na autocestama”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.