Doznaje se kako će Drago Prgomet biti izaslanik predsjednice Grabar Kitarović na sutrašnjem obilježavanju završetka razminiranja Vukovarsko-srijemske županije u Vukovaru.

21 godinu nakon završetka Domovinskog rata, županija će dobiti certifikat da je razminirana, a predsjednicu će na svečanosti kojoj neće ona moći prisustvovati predstavljati čelnik HRID-a Drago Prgomet.

Prgomet je kao veteran Domovinskog rata sa sanitetskim vozilom naletio na tenkovsku minu što je i opisao u svojoj knjizi “Sakupljači gelera”.

Podsjetimo, Prgomet je napustio HDZ zbog neslaganja s načinom  vođenje stranke, a iz MOST-a je izbačene nakon što je bez znanja ostalih članova platforme, vodio pregovore sa šefom SDP-a Zoranom Milanovićem.

Nakon toga članovi njegove udruge Hrid odlučili su da se njihovo društvo pretvori u političku stranku, a Prgometu se se pridružile Gordana Rusak i Irena Petrijevčanin Ruksanović. Gordana Rusak ubrzo je napustila je HRID te prešla u Klub zastupnika HSLS-a i BUZ-a.

Komentiraj

FOTO:Borna Filic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.