Ruski predsjednik Vladimir Putin “odbio je doći razgovarati o Siriji” u Parizu jer bi to bilo “vrlo neugodno” za njega u trenutku kad se intenziviraju ruska bombardiranja nad Alepom , ocijenio je u srijedu šef francuske diplomacije Jean-Marc Ayrault.

“Vladimir Putin odbio je doći razgovarati o Siriji, to treba zapamtiti. Žalim zbog toga”, izjavio je Ayrault na Europe 1, dan nakon što je Kremlj otkazao posjet Vladimira Putina Parizu, predviđen za 19. listopada.

Vladimir Putin trebao je doći u Pariz kako bi s francuskim kolegom Françoisom Hollandeom otvorio izložbu, u organizaciji Zaklade Vuitton, zbirke ruskog mecene Sergeja Štuškina, kao i novu rusku pravoslavnu katedralu usred Pariza.

Ured francuskog predsjednika dao je na znanje da bi radni sastanak tom prigodom bio moguć, pod uvjetom da se isključivo posveti Siriji.

“U stvarnosti Vladimir Putin pojačao je bombardiranja na Alep pa zamišljam da bi dolazak u Pariz i razgovor o Siriji bio vrlo neugodan”, dodao je ministar ocijenivši da se Moskva nalazi u “stanju izolacije” na međunarodnoj sceni.

Komentiraj