Kienske kopije pametnih telefona ili dizajnerskih torbica daleko su poznate u svijetu za sve one sa malo ‘plićim’ džepovima, ali posljednja o0ptužba zbog ‘intelektualnog posuđivanja’ mogla bi Kini donijeti velike neugodnosti i to na najvišim razinama.

Brojni su komentatori na društvenim mrežama i YouTubeu primjetili kako pjesma sa Zimskih olimpijskih igara u Pekingu neodoljivo podsjeća na hit iz animiranog filma ‘Snježno kraljevstvo’. Peking je dobio domaćinstvo ZOI 2022. godine u petak, unatoč nedostatku snijega u gradu.

Usporedite sami koliko su slične pjesme u videozapisima:

https://www.youtube.com/watch?t=112&v=48EojfCjQhk

“Plagijati, krađa, kopiranje – to je jedino što Kina zna napraviti”, poručuje jedan komentator. Kineski poslovni magazin Caijing Online analizirao je instrumentale obje pjesme, te zaključio kako imaju slične uvodne akorde, osmotaktni uvod, te teče gotovo istim tempom.

Oskarom nagrađeni animirani film ‘Snježno kraljevstvo’ najuspješniji je animirani film u povijesti, nakon što je na blagajnama diljem svijeta zaradio više od 1,3 milijarde dolara. Disney je u ožujku najavio i nastavak.

Komentiraj