Nogometaši Dinama u utorak od 21 sati u Norveškoj će tražiti prolaz u playoff Lige prvaka protiv Moldea. ‘Modri’ su sa sobom donijeli rezultat 1:1 iz prve utakmice, a danas je na stadionu Aker održan službeni trening. Trener Zoran Mamić održao je konferenciju za novinare, na kojoj je ponovio kako očekuje pobjedu i prolaz.

“Čeka nas drugih 90 minuta ovog ogleda s Moldeom i nadamo se da ćemo za toliko riješiti pitanje prolaska. Cijenimo Molde, osvojili su tri naslova u zadnje četiri godine, kvalitetna su momčad”, rekao je Mamić naglasivši kako očekuje da će Norvežani igrati slično kao u Zagrebu. “Imaju dobar rezultat, ne trebaju previše napadati i riskirati, no vidjet ćemo sutra”, dodao je.

Što se tiče igre hrvatskog prvaka, Mamić napominje kako njegovi nogometaši moraju biti puno brži, trčati puno više nego u prvoj utakmici, kao i više pucati kada dođu do ruba kaznenog prostora. “Jednostavno moramo raditi manje tehničkih pogrešaka”, pojasnio je Mamić.

Mnogo se spominjala umjetna trava u Norveškoj, a Mamić kaže kako će manji broj pogrešaka i brža igra biti lakši upravo zbog umjetne trave. “Ona je stvarno savršena”.

U sutrašnjoj utakmici Mamić ne može računati na Portugalca Paula Machada, koji je zbog nesportske geste prema maksimirskim tribinama zaradio crveni karton, a umjesto njega, najavljuje trener Diama, najvjerojatnije će istrčati Gonçalo.

Komentiraj