Reprezentativna knjiga pod naslovom “Dinamo – povijest i zlatnih deset godina”, autora Miroslava Tomaševića, predstavljena je u ponedjeljak javnosti u loži Maksimir.

“Knjiga ima 530 stranica i obuhvaća razdoblje od osnutka kluba 1911. godine do današnjih dana, s naglaskom na posljednje desetljeće kluba koje je, po rezultatima, bilo najuspješnije. Posebno sam ponosan što je u knjizi prvi put  predstavljen i originalni statut “Građanskog” iz 1911. godine,  ulaznica s prve UEFA utakmice iz 1958. godine, kao i fotografija u boji pobjednika Kupa sajamskih gradova koju nam je iz osobne arhive ustupio igrač te slavne generacije Filip Blašković”, rekao je autor predstavljajući knjigu.

O knjizi su govorili počasni predsjednik Dinama i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te aktualni predsjednik kluba Mirko Barišić koji je izrazio žaljenje što “s nama nije jedan od mojih najboljih suradnika Zdravko Mamić koji je ugradio sebe u sve uspjehe modroga kluba”.

“Nadam se da ćemo uskoro ponovno raditi zajedno”, istaknuo je suznih očiju Barišić.

“U zadnjih deset godina otkad sam se vratio u Dinamo bio sam igrač, sportski direktor i trener i želio bih da Dinamo u idućih sto godina bude uspješan kao što je bio u tih deset posljednjih godina”, rekao je Zoran Mamić koji je na svim svojim dužnostima osvojio čak 20 trofeja.

Nakon predstavljanja knjige prikazan je i 70-minutni film Ivice Blažička o posljednjih deset godina modrog kluba pod nazivom  “Dinamovih 10”.

Komentiraj

FOTO:HINA/Mario ĆUŽIĆ
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.