U povodu tragične prometne nesreće u Bavarskoj hrvatski premijer Andrej Plenković uputio je izraze sućuti njemačkoj kancelarki Angeli Merkel.

“S velikom sam žalošću primio vijest o teškoj prometnoj nesreći u Bavarskoj koja je okončala velikim brojem ozlijeđenih i tragično stradalih osoba. U ovom teškim trenucima u ime Vlade Republike Hrvatske i hrvatskoga naroda Vama i njemačkome narodu upućujem izraze sućuti i poštovanja obiteljima stradalih. Svim ozlijeđenima želimo brz oporavak”, stoji u poruci sućuti.

Vjerojatno je 18 ljudi poginulo na njemačkoj autocesti u ponedjeljak, u stravičnom sudaru kamiona i autobusa koji se potom pretvorio u buktinju, objavila je policija.

Nesreća se dogodila na bavarskoj autocesti A9 pokraj grada Muenchberga, u šumovitom kraju blizu granice Bavarske i Tiringije. Autobus se zaletio u stražnji kraj kamiona, koji je vozio polako zbog prometne gužve na autocesti, i zatim izgorio.

“Trideset putnika je ozlijeđeno, mnogi teško. Svi ostali, 18 nestalih putnika, vjerojatno su izgubili živote u izgorjelom autobusu”, objavila je policija.

Pokažu li se brojke točnima, bit će to jedna od najtežih prometnih nesreća u Europi zadnjih godina.

Komentiraj

FOTO:Hina Dario GRZELJ/ dag
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.