Članica stranke Hrida Irena Petrijevčanin-Vuksanović, koja je u Sabor izabrana na listi Mosta, rekla je u srijedu za Hinu da je u petak svoj mandat ponudila Mostu, ali oni to tada nisu prihvatili.

 Petrijevčanin-Vuksanović to je rekla reagirajući na današnje prozivke članice Nacionalnog vijeća Mosta Ružice Vukovac, koja misli da bi odmetnuti ‘mostovci’ trebali vratiti mandat.

“Oni su išli zajedno pod platformom Mosta na izbore i po meni bi bilo pošteno vratiti mandat Mostu ako ne budu htjeli s nama dalje surađivati, ali to je njihova stvar i mi na tome nećemo inzistirati”, rekla je Vukovac.

„Takvo prozivanje je jako ružno. Ja sam im čak ponudila svoj mandat na raspolaganje u petak, i to ne može nitko od sudionika sastanka osporiti, no to tada nije prihvaćeno“, izjavila je danas Petrijevčanin-Vuksanović.

Tražila je, kako je istaknula, demokratičnost u postupanju pa je kolege iz Mosta sada nazivaju kukoljem. „Valjda zato što nisam poslušnik. Trebala bih biti odmetnik iako se zalažem za sve ono za što sam se zalagala i do sada“, ustvrdila je.

Čelnik Mosta Božo Petrov nedavno je u otvorenom pismu članovima Nacionalnog vijeća i saborskim zastupnicima Mosta među ostalim poručio kako je Most “vojska volontera koji su dali sebe“, no u Most je, kako je dodao, „ušao kukolj“.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.