Nakon ubojstva dvojice pripadnika oružanih snaga Bosne i Hercegovine počinjenog u srijedu u kasnim večernjim satima sazvana je izvanredna sjednica Zajedničkog stožera OS BiH i rukovodećih ljudi državnog ministarstva obrane a doministar obrane Boris Jerinić izjavio je kako se čini da je ovaj napad bio teroristički čin.

“Sve aludira da je u biti riječ o o terorističkom napadu na instituciju i oružane snage”, kazao je doministar Jerinić lokalnim medijima u srijedu nešto prije ponoći.

Ministrica obrane Marina Pendeš na službenom je putu izvan zemlje pa je mijenjaju Jerinić i drugi doministar Emir Suljagić koji je ubojstvo vojnika opisao kao užasan zločin.

Zbog napada u večernjim je satima sazvan i koordinacijski sastanak predstavnika svih sigurnosnih službi u BiH no ministar unutarnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara i ravnatelj Uprave policije MUP-a FBiH Dragan Lukač odlučno tvrde kako policija kontrolira stanje a građane pozivaju da ostanu mirni i ne podliježu panici.

“Nema mjesta panici”, kazao je Lukač.

Veliki broj policajaca u noćnim je satima opkolio naselje Sokolje koje se nalazi u pregrađu Sarajeva i gdje je kuća u kojoj živi Enes Omeragić koji je, prema tvrdnjama medija, ubio vojnike Armina Salkića i Nedeljka Radića.

Raznio se bombom?

Zapovjednik MUP-a KS Vahid Ćosić rekao je nakon sastanka u zgradi Institucija BiH da se osumnjičeni za napad i ubOJstvo dvojice vojnika najvjerovatnije raznio bombom.

Riječ je o Enesu Omeragiću koji je tijekom večeri pucao iz strojnice na vojnike u jednoj kladionici u naselju Rajlovac da bi potom izrešetao i gradski autobus pri čemu su lakše ozljeđene tri osobe.

Prema dostupnim informacijama Omeragić je nakon toga pobjegao u obiteljsku kuću u obližnjem naselju Sokolje gdje ga je locirala i opkolila policija a on je tamo počinio samoubojstvo.

Istraga tek treba otkriti koji su bili motivi napada i ima li on terorističku pozadinu.

 

https://www.youtube.com/watch?v=18hmjGNShVM

Komentiraj

FOTO:HINA/ FENA/ Almir Razic
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.