U ponedjeljak, 7. prosinca, točno na dan kada su zakazane druge konzultacije kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović povezane uz prikupljanje potpisa za sastavljanje nove vlade, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko trebao bi se pojaviti na glavnoj raspravi na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu, u sporu koji je pokrenuo protiv Nacionala.

Karamarko se koncem listopada nije pojavio na pripremnom ročištu u sudskom sporu protiv izdavača tjednika Nacional koji je tužio zbog izjava u autoriziranom intervjuu Josipa Manolića da je bio doušnik Udbe te je zbog povrede časti, ugleda i dostojanstva i povrede osobnosti, na duševno zdravlje tražio odštetu od 200.001 kunu. Karamarko je tom prilikom na sud, preko odvjetnika i na memorandumu HDZ-a, dostavio pismenu ispričnicu koju je potpisao glavni tajnik stranke Milijan Brkić, iako on po statutu ne zastupa stranku, nego je za to ovlašten upravo Karamarko.

Nije tada bilo jasno ni zašto je HDZ ispričavao Karamarka ako je on tužbu podigao kao privatna osoba. Karamarko se tom prilikom zapravo ispričao zauzetošću aktivnostima u predizbornoj kampanji. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se ovog puta Karamarko pojaviti na sudu jer bi tada trebao biti ispitan, kao i Orhidea Gaura-Hodak, autorica intervjua s Josipom Manolićem.

Komentiraj