Ikea Hrvatska obavijestila je u četvrtak Ministarstvo poljoprivrede putem sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (RASFF) o dobrovoljnom povlačenju iz prodaje šest vrsta čokolada proizvedenih u Španjolskoj i Belgiji, zbog mogućih alergijskih reakcija.

Riječ je o proizvodima Choklad Lingon &Blabar, Choklad Ljus, Choklad Not, Godis Chokladkrokant, Godis Chokladran te Chokladkrokang Bredbar.

Učestalost sadržaja orašastih plodova u navedenim proizvodima veća je nego što je naznačeno na njihovoj deklaraciji, što može kod osoba alergičnih na orašaste plodove nakon konzumacije izazvati alergijsku reakciju, navodi se u obavijesti na internetskim stranicama Ministarstva.

Kupci koji su alergični na orašaste plodove i svi one koji su iz bilo kojeg razloga zabrinuti za sigurnost proizvoda zahvaćenih opozivom, mogu ih vratiti u najbližu IKEA robnu kuću, uz puni povrat novca, navodi se u obavijesti.

Komentiraj

FOTO:Borna Filic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.