Malijska državna televizija pokazala je u ponedjeljak snimke dvojice očito mrtvih muškaraca za koje se tvrdi da su “potpisnici” napada islamskih militanata na luksuzni hotel u glavnom gradu Bamakou te uputila poziv svima koji imaju informaciju o njihovom identitetu da se jave.

U napadu u petak poginulo je 20 gostiju hotela Radisson Blu i dvojica napadača, a među žrtvama su šestorica Rusa, troje Kineza te po jedan Amerikanac, Izraelac, Belgijanac i Senegalac. Na televizijskim snimkama su dvojica mladih crnaca, a jedan od njih je na metalnim nosilima i iz lijevog mu ramena curi krv.

Televizijska kuća moli sve Malijce koji imaju bilo kakvu informaciju o njima da se jave.

Odgovornost za napade preuzele su džihadističke skupina Al Mourabitoun i Al’Kaida u islamskom Magrebu (AQIM).

U nedjelju je odgovornost za napad preuzela i treća skupina, Front oslobođenja Massina, koja je odgovorna za nasilje u južnom Maliju. U toj zemlji djeluju snage u sklopu misije UN-a (MINUSMA) koje broje 10.000 vojnika.

Komentiraj

FOTO:EPA/STR
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.