Novi show plesne skupine Lord of the Dance pod nazivom “Opasne igre” temelji se na irskom folkloru koji gledateljima na novoj turneji predstavlja veliku pustolovinu o borbi između dobra i zla. Plesna priča – koju će Lord of the Dance predstaviti u Splitu 13. listopada, Zadru dan poslije, 16. listopada u Zagrebu te 17. listopada u Rijeci – temelji se na liku koji putuje kroz vrijeme u želji da pomogne gospodaru plesa u obrani protiv mračnih sila.

Nova predstava ima i novu glazbu, novu pozornicu, nove kostime i, naravno, nove koreografije. Hologramske projekcije, specijalni svjetlosni efekti, rasplesani roboti, svjetski poznati akrobati i talentirani plesači unijet će novu dimenziju u predstavu “Opasne igre”.

LOTD 25crop

Plesna skupina Lord of the Dance, koju mnogi smatraju najboljom na svijetu, do sada je oborio više svjetskih rekorda. Voditelj i osnivač Michael Flatley u Guinnessovoj je knjizi rekorda zabilježen kao čovjek s najbržim nogama na svijetu, s nezamislivih 28 udaraca u sekundi, a vlastiti rekord je skinuo postignuvši 35 udaraca u sekundi.

LOTD 26crop

Prva predstava i početak rada ove irske skupine pod vodstvom koreografa i plesača Michaela Flatleyja, održana je u srpnju 1996., dvije godine nakon senzacije što su je Flatley i njegova prethodna skupina Riverdance napravili u globalnom TV prijenosu Eurosonga 1994. iz Dublina. Već 1997. Lord Of The Dance debitira u Sjevernoj Americi s 13 rasprodanih predstava u njujorškom Radio City Music Hallu te sudjeluje u programu dodjele najprestižnije filmske nagrade Oscar.

U nekoliko postava plesnog ansambla nastupa čak 200 plesača prosječne starosti od 22 godine, uz velik broj profesionalaca koji brinu o scenografiji, koreografiji, svjetlu, zvuku i 1200 kostima, koliko ih plesači ukupno koriste. Da bi mogli otplesati čitavu koreografiju, plesači aktivno vježbaju čak 125 dana u godini, dok ostale dane putuju.

Zanimljiv je podatak da je potrebno čak šest šlepera dužine 14 metara i 35 stalnih članova tehničkog osoblja kako bi se prevezao njihov cjelokupni set, dok je za svaki nastup potrebno uposliti dodatnih 35 ljudi. Svi oni moraju raditi otprilike 770 sati kako bi se show postavio za nastup.

Komentiraj