Ministar financija Boris Lalovac u subotu je najavio kako će od  Eurospke unije tražiti refundaciju troškova koje Hrvatska plaća za prijevoz migranata i izbjeglica, poručivši da su migranti i izbjeglice europski, a ne samo hrvatski problem.

Ministarstvo unutarnjih poslova  već je poslalo zahtjev prema Europskoj komisiji u vezi s troškovima transporta migranata, a ono što MUP pošalje nama platit ćemo iz proračunskih zaliha  i tražiti refundaciju iz EU sredstava, izjavio je ministar financija Lalovac u Pločama, odgovarajući na novinarski upit koliko košta prijevoz migranata i izbjeglica vlakovima i autobusima, i tko to plaća.

Dodao je da Ministarstvo financija do sada od MUP-a nije dobilo zahtjev u vezi s plaćanjem tih troškova.„Ali, mi smo spremni osigurati sredstva i neće biti nikakvih problema“, kazao je.
Na novinarski upit hoće li Europska unija na kraju platiti te troškove, ministar Lalovac je odgovorio: “Hoće, jer ovo je problem europski ne samo hrvatski“.

Komentiraj

FOTO:Robert Anic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.