Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava uputio je u srijedu čestitiku Vukovarcima, pravoslavnim kršćanima, koji Božić slave po julijanskome kalendaru, poželjevši da im blagdan Božića protekne u miru i veselju.

 “Svim građankama i građanima Grada Vukovara, koji blagdan Kristova rođenja slave prema julijanskom kalendaru, upućujem najiskrenije čestitke i najbolje želje u ime Grada Vukovara  i svoje osobno. Želim Vam blagoslovljen Božić ispunjen zdravljem, mirom, obiteljskom srećom i radosti”, navodi u čestitki gradonačelnik Penava.

Pravoslavni vjernici u srijedu slave Badnjak, a on se tradicionalno obilježava posnom trpezom i unošenjem u dom badnjaka, odnosno hrastove grane, koja se prethodno sječe u šumi. U popodnevnim satima u hramovima se održava molitva poslije čega slijedi paljenje badnjaka.

Komentiraj

FOTO:Marko Mrkonjic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.