Trener West Hama Slaven Bilić nakon još jedne senzacionalne pobjede, ovoga puta protiv aktualnih prvaka, Chelsea, smiruje u ponejdeljak strasti, nakon što su apetiti navijača znatno porasli, pogotovo jer su ‘Čekićari’ u gostima u prvom dijelu sezone slavili protiv velikana Arsenala, Liverpoola i Manchester Cityja. West Hamu je još jedino ostao ‘skalp’ Manchester Uniteda.

“Ne smijemo se opustiti ni zanositi. Za nama je tek četvrtina sezone. Moramo se koncentrirati samo na sljedeću utakmicu”, rekao je Bilić.

On je ovog ljeta stigao u West Ham, ali dočekan je sa dozom skepticizma. Ipak, sada se nalaze na trećem mjestu Premierlige sa tek dva boda manje od vodećih Manchester Cityja i Arsenala.

“Ne treba kalkulirati. Tek je prošlo deset kola. Moramo zadržati formu. Cijelo vrijeme moramo biti, kako bi to nazvao u ‘crvenoj zoni’. Ne smijemo se opustiti i pomisliti kako smo sada u sigurnoj zoni”, poručuje.

Na pitanja može li West Ham ove sezone osigurati svoje mjesto u Europi, Bilić ponovno smiruje situaciju: “O tome možemo govoriti tek pet kola prije kraja prvenstva. Sada samo želimo zadržati ovaj zamah. On nije došao niotkud, već je rezultat napornih i kvalitetnih treninga, dobrih rezultata i dobrog sustava”, zaključio je Bilić, koji u sljedećem kolu putuje kod Watforda.

Komentiraj