Očekuje vas javna dijaloška tribina ‘Religijske predrasude kao poticaj mržnji’

Autor:

Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust

Unatoč svim vjerskim učenjima koja potiču toleranciju i međusobno poštovanje svih ljudi, bez obzira na vjeru, vrlo često smo svjedoci poticanja i porasta mržnje prema pripadnicima drugih vjerskih zajednica.

Druga od jedanaest različitih tematskih javnih i dijaloških tribina ‘Religijske predrasude kao poticaj mržnji’ u organizaciji ‘Centra za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust’, koje kroz javni dijalog istražuju sve oblike pojavnosti i tajne fenomena mržnje održat će se u Hrvatskom novinarskom društvu (Perkovčeva 2, Zagreb) u srijedu 24. listopada u 19 sati.

Fotografija s prošle tribine u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića

O tom problemu naše svakodnevice i mržnji potaknutoj religijskim predrasudama, govorit će uglednici četiriju vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj: mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup, predsjednik Vijeća HBK za Život i obitelj, gosp. Porfirije Perić, mitropolit zagrebačko-ljubljanski Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj, dr. Aziz efendija Hasanović, zagrebački muftija, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, gosp. Luciano Moše Prelević, rabin Židovske općine Zagreb i glavni rabin u RH.

Moderator tribine je Branimir Pofuk, ugledni kolumnist i publicist.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.