Zoran Mamić ponovno napustio Hrvatsku, ovoga puta otišao u BiH

Osuđeni Zoran Mamić, prije dva dana opet je napustio Hrvatsku i otišao u Bosnu i Hercegovinu gdje je i njegov brat Zdravko. Još se nije vratio. Zdravko Mamić traži odgodu odlaska u zatvor, a Hrvatska u BiH službeno ništa još nije poslala.

“Procedura je vrlo jednostavna. Znači, kada Bosna i Hercegovina dobije zamolnicu iz Republike Hrvatske, tada ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine predmetnu dokumentaciju šalje u sud u Bosnu i Hercegovinu”, rekao je za RTL Josip Grubeša, ministar pravde BiH.

Sud bi tada trebao, otkriva ministar pravde BiH, utvrditi činjenično stanje i Mamiću izreći kaznu. Ali u svemu slijedi još dugotrajna procedura.

“Da bi mi znali koji je sud nadležan, gdje će se kazna izvršiti, mi bi prvo trebali dobiti kompletnu dokumentaciju da bi se moglo utvrditi koji je sud nadležan i samim tim daljnji postupci”, dodao je Grubeša.

Dokumentacija još nije poslana

Hrvatska Bosni, dokumentaciju nije poslala – jer je spis još uvijek na osječkom sudu.

A oni su za 30. travnja pozvali Zdravka Mamića da sazna gdje će služiti svoju kaznu, iako se Mamić već nekoliko puta jasno izjasnio.

15. lipnja 2018. Zdravko Mamić je rekao: “Ne želim izručenje Republici Hrvatskoj, jer ono što se događa u Republici Hrvatskoj je jedan montirani iskonstruirani proces”.

Vrbanoviću ne mogu uručiti presudu 

Uz Mamića, problem je i što osječki županijski sud već mjesec dana ne može pronaći Damira Vrbanovića kako bi mu uručili presudu.

Miroslav Rožac, glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku rekao je:

“Mislim da je sigurno dva puta koliko sam upoznat pokušana dostava presuda, na adresi koju je zadnju dao na zapisniku na ročištu, međutim vratila se neuredna dostava”.

 

Komentiraj